Kaymaklı Ayva Tatlısı

 KAYMAKLI AYVA




🍐🍐AYVA TATLISI🍐🍐

  

Malzemeler 

▫️2 adet Ayva

▫️1 su bardağı şeker 

▫️1 su bardağı su 

▫️15 gr hibiskus

▫️kaymak 

Krokan Tabaka için Malzemeler 

▫️ 100 gr un 

▫️50 gr tereyağı

▫️15 gr şeker


Krokan Yapılışı

 Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir daha sonda un ile karıştırılır , parça hamur haline getirilir ve 180 derecede 10 dk pişirilir .


🔶Yapılışı 🔶


•Ayvalar güzelce soyulur ,

• İçlerindeki çekirdekli kısım alınır 

 • Ayvanın kabukları ve çekirdekleri ayvanın altına konulur,

• Ayvalar tencereye yerleştirilir içerisine hibiskus eklenir ve ayvaların orta göbeklerine  şeker dökülür ,

• 1 bardak su eklenir ve kaynamaya bırakılır. 

•Kaynayan ayvalar çatalla kontrol edilir, yumuşadığında servise alınır.

 •Üzerine kaymak eklenir .


😋 AFİYET OLSUN 😋


Yorumlar