KAYMAKLI AYVA
🍐🍐AYVA TATLISI🍐🍐
Malzemeler
▫️2 adet Ayva
▫️1 su bardağı şeker
▫️1 su bardağı su
▫️15 gr hibiskus
▫️kaymak
Krokan Tabaka için Malzemeler
▫️ 100 gr un
▫️50 gr tereyağı
▫️15 gr şeker
Krokan Yapılışı
Tereyağı oda sıcaklığında bekletilir daha sonda un ile karıştırılır , parça hamur haline getirilir ve 180 derecede 10 dk pişirilir .
🔶Yapılışı 🔶
•Ayvalar güzelce soyulur ,
• İçlerindeki çekirdekli kısım alınır
• Ayvanın kabukları ve çekirdekleri ayvanın altına konulur,
• Ayvalar tencereye yerleştirilir içerisine hibiskus eklenir ve ayvaların orta göbeklerine şeker dökülür ,
• 1 bardak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
•Kaynayan ayvalar çatalla kontrol edilir, yumuşadığında servise alınır.
•Üzerine kaymak eklenir .
😋 AFİYET OLSUN 😋
Yorumlar
Yorum Gönder