Merhabalara Aralık Ayı ve 2020 yılı biterken acısıyla tatlısıyla mayhoşuyla güzel bir kurabiye ile karşınızdayım . Çoğu kişi zencefilli kurabiye yaparken biraz aykırı olalım ve sade her zevke uyabilecek bir kurabiye yapalım diyorum siz de böyle diyorsanız hemen tarifimize geçelim 🥰
YILBAŞI KURABİYESİ
Malzemeler
125 gr tereyağı
50 ml sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
🍋Limon suyu ve rendesi
☕️Kakao ve türk kahvesi
500 gr un
100 gr pudra şekeri
Yapılışı
Tereyağı oda sıcaklığında iyice eritilir ve içerisine yumurta eklenir , el blender yardımıyla iyice karıştırır , daha sonra içerisine sıvı yağ ve pudra şekeri eklenir. El blenderla cırpılabilindiği kadar çırpılır eğer yoksa benim gibi elinizde yoğurabilirsiniz biraz un ekleyip daha sonra hamuru ikiye bölebilirsiniz . Ben iki çeşit yaptığım için öncelikle hamurun yarısını limon aromalı geri kalan kısmına da eşit miktarda kakao ve kahve ekleyerek yoğurdum . Hamurun kıvamının tutması için öncelikle hamurumuzu yuvarlayıp biraz yayıp streçfilme sarılır ve 30 dakika dinlendirilir . Dinlenen hamur merdane yardımıyla yavaş yavaş açılır . Hamurun çok ince olmamasına dikkat edilmesi gerek yoksa şekiller tutmaz , tutsa bile çok çabuk pişip yanabilir. Dikkat etmek lazım
160 derece de 10 dk pişirdim ve işte karsınızda YILBAŞI KURABİYESİ ❤️
❤️ Afiyet olsunnn ❤️
Yorumlar
Yorum Gönder